shopping cart empty
WORLDWIDE FREE SHIPPING

So Far these are the flaws I have found.
Login to post a new topic and to write a reply.
Thread Tools Rate This Thread


Search within thread:

Login to rate this thread.
#1 (permalink)      1/6/2018 2:02:31 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
+1 details
So Far these are the flaws I have found.
In temperature control, have found so far that the locked resistance appears to changes when you change the batteries when the atty is hot. It does the same thing if you reinstall a hot atty onto it! If you fire it without the atty on it, the screen will show it at zero even after you install the atty.

It still seems to fire fine, so I think the resistance originally locked is probably valid in Temperature Control.

When you set available watts in temperature control, it does not effect the preheat setting. The minimum preheat setting is 100W! If you vape with lower wattage coils, it will fry your wick if you use this setting at all, but it doesn't need it anyways for my use.

I always advise to set the available watts at no more than 15% to 20% above the wattage you would usually use without temperature control, but programming my change my opinion about that subject.

I guess it was time to rewick my coil anyways. It been in use for several months in TC in different attys. I even had to change the juice and clean it out after leaving the preheat function on.

I still love this Mod!
#2 (permalink)      1/6/2018 2:31:25 PM US Central   quote/reply + tips
Avatar
Dino_Zavr
Member
  • JoinedDec 2016
  • Posts 783
  • Reviews 25
  • Kudos1620
Mitch, try ArcticFox firmware to fix these issues.
#3 (permalink)      1/6/2018 2:36:16 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
+1 details
Please post the link ArcticFox firmware so I can look into it.

It actually works fine, so I am not rushing into changing a thing at this point in time.
#4 (permalink)      1/6/2018 2:38:51 PM US Central   quote/reply + tips
Avatar
rico300zx
Member
  • JoinedSep 2016
  • Posts 1177
  • Reviews 147
  • Kudos343
I love it too but I can't get it to fire in ss tc or even m1 set to 92 for ss. What are the other setting you using? Like I've said in another thread mine goes to temp protection the very sec I hit the button. But works great in wattage mode.

On a sec note is there an artic fox for this one?
www.youtube.com/rico300zx (Hand Strength and Weight Lifting in case your interested)
#5 (permalink)      1/6/2018 2:39:56 PM US Central   quote/reply + tips
Avatar
rico300zx
Member
  • JoinedSep 2016
  • Posts 1177
  • Reviews 147
  • Kudos343
duplicate

Edited on 1/6/2018 at 2:41 PM. Reason:
www.youtube.com/rico300zx (Hand Strength and Weight Lifting in case your interested)
#6 (permalink)      1/6/2018 2:44:55 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
rico300zx What are the settings you are trying to use when using a your SS coil? Who manufactured the wire? Are you using spaced coils? Have you turned off the preheat function?
#7 (permalink)      1/6/2018 2:46:54 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
What did you set the watts at?
#8 (permalink)      1/6/2018 2:49:24 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
Set the watts at what you would in Wattage mode and increase them in TC until you get a satisfying vape. I suggest using around 420 F for a temperature.
#9 (permalink)      1/6/2018 3:07:31 PM US Central   quote/reply + tips
Avatar
Andy.lion
Member
  • JoinedMay 2015
  • Posts 11323
  • Reviews 25
  • Kudos31299
Do you have to build at a certain resistance (.2) to get TC to work properly like the evic mini?
I learned long ago, never to wrestle with a pig. You both get dirty, but the pig likes it.” George Bernard Shaw
#10 (permalink)      1/6/2018 3:14:56 PM US Central   quote/reply + tips
Avatar
rico300zx
Member
  • JoinedSep 2016
  • Posts 1177
  • Reviews 147
  • Kudos343
MitchL wrote:

rico300zx What are the settings you are trying to use when using a your SS coil? Who manufactured the wire? Are you using spaced coils? Have you turned off the preheat function?

mitch I was using spaced 26g SS, also tried spaced ss claptons, nothing wont even fire for a sec. all settings are off just the basic SS setting , preheat off,also tried different wattages from high to low. Wire brand I’d have to look later I’m in the car now. Using the reload clone. The only time temp control works for me and I ant say I’ve tried it on this mod is a single coil that has like 9 wraps in the ammit 25

www.youtube.com/rico300zx (Hand Strength and Weight Lifting in case your interested)
#11 (permalink)      1/6/2018 3:18:55 PM US Central   quote/reply + tips
MitchL
Member
  • JoinedJul 2015
  • Posts 3935
  • Reviews 6
  • Kudos2466
+1 details
In reply to Andy.lionI, Here is a video so you can fast forward to the charts. I seriously don't think so!


Edited on 1/6/2018 at 3:21 PM. Reason: